REVIEWS PARTICULIERE KLANTEN

‘RESPECT’ was het woord wat na het bezoek bij me opkwam. Niets werd door Josanne gek gevonden. Er was rust, ruimte en heel veel respect voor mijn proces in deze.

Het werk wat Josanne doet heeft zeker psychologische componenten.  Die hechting aan al die spullen betekent wat.


Zonder heel diepgravend te zijn, gaf Josanne hier betekenis aan. Op psychologisch gebied heeft ze me echt geholpen beter te beseffen wat ik nu wil en nu kan.  Ze gaf me een zin mee, die ze opgeschreven heeft: ‘Je kunt heel veel, hebt veel kwaliteiten, lastig om te kiezen’   Nou, als dat geen hulp is, dan weet ik het niet meer. 


Ik zou nu alleen verder kunnen, of met hulp van vrienden of familie. Maar ik kies er nu voor om nog een afspraak met Josanne te maken. De afstand en nabijheid in de benadering is precies goed. Het was nog maar het topje van de ijsberg, wat we aangepakt hebben, maar er is al veel ‘gerubriceerd’.


De tweede afspraak zal zeker vlotter gaan, omdat de tactiek en de rubrieken bekend zijn. Ik hoef me niet te schamen naar Josanne toe, zij heeft respect en hier ben ik haar dankbaar voor. Net wat ik nodig had/heb.


Marjan, dorpsgenoot van Josanne en dankbare cliënt. (mei 2017)


REVIEUWS ZAKELIJKE KLANTEN


“Als docent werk ik steeds vaker en steeds langer achter de computer. Het contact met ouders en collega’s gaat steeds vaker via de mail. Dat zorgde er voor dat ik steeds verder achter liep met mijn mail. Met een volle mailbox en te veel ongelezen mails ben ik bij Josanne terecht gekomen.

 

Middels het constructieve gesprek is Josanne in staat om de concrete hulpvraag samen vast te stellen en aan de slag te gaan. Door regelmatig terug te koppelen wat zij heeft gehoord, ervaar je een veilige omgeving waarin oorzaak en achterliggende obstakels besproken kunnen worden.

 

Met praktische tips en een ‘go getters’ mentaliteit helpt Josanne je verder. Daar ben ik haar dankbaar voor. Ik kan nu met een gerust hart zeggen dat ik mijn mail en mijn agenda onder controle heb.”

Sjoerd Docent voortgezet onderwijs

maart 2018Bij het opruimen en organiseren van ons handvaardigheidlokaal heb ik hulp gehad van Josanne.

Wat me enorm heeft geholpen is de structuur en de plan van aanpak die Josanne biedt.

Ik ben zelf redelijk snel afgeleid en daardoor maak ik dingen vaak niet af.

Doordat we van te voren al hadden vast gesteld wat we wilden doen en hoe we dit gingen aanpakken, kreeg ik meer overzicht en lukte het beter me te focussen.

Tijdens het opruimen ben ik geneigd om meerdere dingen tegelijk te willen doen. Door aan mij te vragen wat ik aan het doen was, bleef ik gefocust op één taak en maakte ik die eerst af.

 

Eén van de belangrijkste punten die ik meeneem is dat het enorm helpt om op alle kasten/lades een label en/of plaatje op te plakken. Zo maak je het heel gemakkelijk voor leerlingen en voor jezelf om alles te vinden én op de juiste plek terug te leggen.

Anne Docent

voortgezet onderwijs

april 2018


#hulpbijopruimen #review #professionalorganizer #labellen #opruimtips #hulpemail