REVIEWS PARTICULIERE KLANTEN

Josanne heeft mij geholpen om al mijn kasten met al mijn spullen, bij elkaar gespaard in 25 jaar, in een paar maanden op te ruimen.Het moeilijkste is afstand doen, dingen wegdoen die nog goed zijn. Overal kleven herinneringen aan. Het is een beetje doodgaan.

Josanne stelt de juiste vragen en dat schuurt. Soms liep ik daar liever voor weg. Maar Josanne liep niet weg en zo ging ik door weerstanden heen.

Het werk heeft een therapeutische werking. Het schoont op. Zo binnen, zo buiten en vise versa.

Dank je wel Josanne, ik voel dat ik nu beter kan onderscheiden wat er werkelijk toe doet.

Ik heb nog steeds veel spullen. En... Ik weet ze nu beter te vinden en ik verwacht dat deze opschoning doorzet.

Zo voelt het! Vanmorgen nog wat opgeruimd, zeg ik nu met een opgeruimde glimlach op mijn mond!

Goed werk Josanne, succes toegewenst.                                                                                              MV, maart 2019De hulpvraag: Wij wonen sinds twee jaar samen met kinderen uit een vorig huwelijk (co-ouderschap) en een kindje van ons samen op komst. We hebben beide drukke banen, hebben het huis verbouwd en een heftig emotioneel jaar achter de rug. Het lukt maar niet op structureel het huis op te ruimen en daar hebben we beide erg veel last van. Hopelijk kan jij ons helpen om dit een beetje op orde en er structuur in te krijgen.

Wij hebben de hulp van en samenwerking met Josanne als heel positief ervaren.

Wat ons het meest heeft geholpen is het samen opruimen met Josanne. Ze stelt vragen die helpen bij het keuzes maken en die reflecterend zijn. Het was voor ons ook de stok achter de deur die we op dat moment nodig hadden.

Josanne gaf ons opdrachtjes die we konden uitvoeren zonder haar. Haar gereedschapskistje was zó handig, dat gaan we zelf misschien ook wel samenstellen; vuilniszakken, stiften, meetlint, stickers, post-itts, zakjes enz. Heel handig tijdens het hele proces van sorteren en opruimen!

Het is ons meegevallen hoe vlug de werkruimte op orde was! We zagen snel resultaat, alles is er terugvindbaar opgeborgen en ook de administratie is op orde.

Ook helpend was het laatste gesprek met zijn drietjes om de losse eindjes in beeld te krijgen en te kunnen afhandelen.

Wij realiseren ons nu beide wat helpt om het opgeruimd te houden, het was de investering waard.

                                                                                                                                                                                                                        L & J uit Venlo, november ’18RESPECT’ was het woord wat na het bezoek bij me opkwam. Niets werd door Josanne gek gevonden. Er was rust, ruimte en heel veel respect voor mijn proces in deze.

Het werk wat Josanne doet heeft zeker psychologische componenten.  Die hechting aan al die spullen betekent wat.


Zonder heel diepgravend te zijn, gaf Josanne hier betekenis aan. Op psychologisch gebied heeft ze me echt geholpen beter te beseffen wat ik nu wil en nu kan.  Ze gaf me een zin mee, die ze opgeschreven heeft: ‘Je kunt heel veel, hebt veel kwaliteiten, lastig om te kiezen’   Nou, als dat geen hulp is, dan weet ik het niet meer. 


Ik zou nu alleen verder kunnen, of met hulp van vrienden of familie. Maar ik kies er nu voor om nog een afspraak met Josanne te maken. De afstand en nabijheid in de benadering is precies goed. Het was nog maar het topje van de ijsberg, wat we aangepakt hebben, maar er is al veel ‘gerubriceerd’.


De tweede afspraak zal zeker vlotter gaan, omdat de tactiek en de rubrieken bekend zijn. Ik hoef me niet te schamen naar Josanne toe, zij heeft respect en hier ben ik haar dankbaar voor. Net wat ik nodig had/heb.


                                                                                                                                                                  Marjan, dorpsgenoot van Josanne en dankbare cliënt mei 2017


REVIEUWS ZAKELIJKE KLANTEN


Als (oud)collega ben ik bij Josanne gekomen met de vraag mij te helpen met het organiseren van mijn taken.

De praktische en concrete aanpak was helpend voor mij. De gesprekken droegen bij aan het focus houden op de voor mij belangrijke taken.  Ik vind Josanne een serieus en behulpzaam mens, ze stemt goed af, luistert naar mij, het meedenken (zonder voor mij in te vullen) was fijn. Haar kritische vragen waren helpend.

Ze vroeg mij nog naar wat beter had gekund, ik heb eigenlijk niks gemist! 

                                                                                                                                                                                    Yuri, docent voortgezet onderwijs november 2018Bij het opruimen en organiseren van ons handvaardigheidlokaal heb ik hulp gehad van Josanne.

Wat me enorm heeft geholpen is de structuur en de plan van aanpak die Josanne biedt.

Ik ben zelf redelijk snel afgeleid en daardoor maak ik dingen vaak niet af.

Doordat we van te voren al hadden vast gesteld wat we wilden doen en hoe we dit gingen aanpakken, kreeg ik meer overzicht en lukte het beter me te focussen.

Tijdens het opruimen ben ik geneigd om meerdere dingen tegelijk te willen doen. Door aan mij te vragen wat ik aan het doen was, bleef ik gefocust op één taak en maakte ik die eerst af.

 

Eén van de belangrijkste punten die ik meeneem is dat het enorm helpt om op alle kasten/lades een label en/of plaatje op te plakken. Zo maak je het heel gemakkelijk voor leerlingen en voor jezelf om alles te vinden én op de juiste plek terug te leggen.

Anne, docent voortgezet onderwijs

april 2018Als docent werk ik steeds vaker en steeds langer achter de computer. Het contact met ouders en collega’s gaat steeds vaker via de mail. Dat zorgde er voor dat ik steeds verder achter liep met mijn mail. Met een volle mailbox en te veel ongelezen mails ben ik bij Josanne terecht gekomen.

 

Middels het constructieve gesprek is Josanne in staat om de concrete hulpvraag samen vast te stellen en aan de slag te gaan. Door regelmatig terug te koppelen wat zij heeft gehoord, ervaar je een veilige omgeving waarin oorzaak en achterliggende obstakels besproken kunnen worden.

 

Met praktische tips en een ‘go getters’ mentaliteit helpt Josanne je verder. Daar ben ik haar dankbaar voor. Ik kan nu met een gerust hart zeggen dat ik mijn mail en mijn agenda onder controle heb.”

Sjoerd, docent voortgezet onderwijs

maart 2018

#hulpbijopruimen #review #professionalorganizer #labellen #opruimtips #hulpemail