Goed dat je er bent!

Dat betekent dat je een eerste stap zet om verandering in je leefomgeving te maken of hoe je met je tijd wilt omgaan.

 

Ik kan je daarbij helpen.

Hieronder vind je een paar voorbeelden.

Staat jouw hulpvraag er niet bij neem dan gerust contact met mij op via

tel. 06 12 64 32 64, of via het contactformulier op de Contactpagina.

Weet je niet waar je moet beginnen met opruimen?

Bel me dan op

06 12 64 32 64

of neem contact op via het formulier op de Contactpagina.

Opruimen:

Mensen bewaren vaak veel spullen om verschillende redenen. Er hangen herinneringen aan, ze vinden het zonde om ze weg te doen of zien door ‘de bomen het bos niet meer’.

 

Zonder oordeel ga ik respectvol met je aan de slag. Ik stel de vragen die jij nodig hebt om inzicht te krijgen. Zo krijg jij een beeld van de overtuigingen die onder het te veranderen gedrag liggen. Dat geeft je inzicht, een keuze en daardoor rust.

 

We stemmen samen af wat er nodig is. Heb je voldoende aan een tipronde door je huis? Of heb je steun aan een opruimplan? Het is ook mogelijk dat we samen één of meerdere keren gaan opruimen.

 

Wat zijn je wensen? Wil je je hele woning opruimen? Of ligt de nadruk op je zolder, berging, garage, speelkamer, werkplek, kledingkast, kelder etc. Ik begeleid je bij het maken van keuzes. Wanneer is iets in jouw ogen rommel? Waar wil je ruimte aan geven? We brengen structuur aan, alles krijgt een vaste plek. Zo wordt het netjes, vindbaar zonder dat je in een steriel huis hoeft te wonen.

Goede bestemming:

Trouwens: ‘weg doen’ hoeft niet altijd ‘in de vuilnisbak doen’ te betekenen. Ik weet diverse bestemmingen waar mensen blij worden van de spullen die jou niet meer blij maken.

Samengestelde gezinnen:

Wanneer zijn de kinderen bij wie? Welke spullen hebben ze dan nodig en hoe organiseer je de tijd voor sporten, huiswerk en ontspanning? Al diverse gezinnen heb ik hiermee mogen helpen. Het hebben van overzicht hierop heeft hen rust gebracht.

Hoe kijkers kopers worden:

Krijg je wel kijkers maar geen kopers in je huis? Ik geef je tips voor aanpassingen die maken dat de kijkers zich meteen thuis voelen en daardoor potentiele kopers kunnen worden.

 

Verhuizen of blijven:

Regelmatig kom ik bij mensen die gaan verhuizen en graag hun bezittingen onder de loep willen nemen. Zo kunnen zij een opgeruimde start maken in hun nieuwe huis en nemen geen overbodige spullen mee.

Maar ook wanneer je niet gaat verhuizen en toe bent aan die frisse start in je huis, kan ik je helpen.

Omgaan met je tijd:

Wil je anders met je tijd omgaan? Prioriteiten stellen en plannen zijn altijd sterke punten van mij geweest. Daarom ben ik Professional Organizer geworden. Ik kan je tips geven die bij jou passen, want dat is het belangrijkste om het echt te gaan doen én je nieuwe gedrag vol te kunnen houden.

Wanneer je weet dat het einde komt:

Margaretha Magnusson scheef het inspirerende boek ‘Opruimen voor je dood gaat’. Nabestaanden worstelen zich vaak door de spullen van de overledene. Met alle bijbehorende emoties moeten zij beslissen wat weg moet, wat bewaard moet worden en krijgen soms ruzie over wat voor wie is.

Ik ben geen notaris, maar kan wel samen met jou deze spullen alvast uitzoeken en bepalen wat waarde heeft en aan wie je het zou willen nalaten.

Administratie op orde:

Hoe lang moet ik iets bewaren? Wat is een handige indeling van mijn administratie? Hoe kan ik mijn administratie gemakkelijk bijhouden?

Ik geef antwoord op deze vragen en help je de structuur aan te brengen waardoor jij je fysieke of digitale administratie op orde krijgt en daarna zelf op orde kunt houden.